Hozzávalók: |
Elkészítés: |
4 szép szelet sertéstarja, 80 dkg gomba, 80 dkg krumpli, zsír, vaj, liszt, bors, só |
A tarjaszeleteket kiklopfolom, befűszerezem, lisztben megforgatom, és forró zsírban mindkét oldalát pirosra sütöm, majd félreteszem. A fennmaradó zsírba beleteszem a durván feldarabolt gombát, megsózom, alaposan megborsozom, és addig pirítom, míg nem kezd levet engedni. Ekkor beleteszem a húsokat, lefedem, és kislángon párolom, míg a krumpli meg nem sül. A krumplit kockára vágom, és 4-5 dkg vajban pirosra sütöm. Tálaláskor a húst a krumpli mellé teszem, és rá a gombát, jó sokat, levével együtt. Paradicsomsaláta, kovászos uborka jár hozzá. Egy adag tápértéke kb. 675 kCal (51g fehérje, 42g zsír, 49g szénhidrát). Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes. |