recept: Flekken pirított gombával, Kifőzde
Flekken pirított gombával
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 szép szelet sertéstarja,
80 dkg gomba,
80 dkg krumpli,
zsír, vaj, liszt, bors, só




A tarjaszeleteket kiklopfolom, befűszerezem, lisztben megforgatom, és forró zsírban mindkét oldalát pirosra sütöm, majd félreteszem.

A fennmaradó zsírba beleteszem a durván feldarabolt gombát, megsózom, alaposan megborsozom, és addig pirítom, míg nem kezd levet engedni. Ekkor beleteszem a húsokat, lefedem, és kislángon párolom, míg a krumpli meg nem sül.

A krumplit kockára vágom, és 4-5 dkg vajban pirosra sütöm.

Tálaláskor a húst a krumpli mellé teszem, és rá a gombát, jó sokat, levével együtt. Paradicsomsaláta, kovászos uborka jár hozzá.

Egy adag tápértéke kb. 675 kCal (51g fehérje, 42g zsír, 49g szénhidrát).



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Kellett valami gyors a befőzéshez...

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2012.06.27. Utoljára frissítve: 2012.06.27.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-28 05:58:11 - 1.79)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez